21 November 2004 - + 0 - 0 Een papapa-syndroom van drie weken

We hebben een hectisch weekje achter de rug. Vorige week zondag hebben we een instore-optreden in Fame Music, de grootste platenzaak van Amsterdam gedaan. Een zestal nummertjes in de hoek waar de R&B en Dance staat, maar niettemin (!) lekker gespeuld. Dat was eigenlijk nog een wondertje, want de vorige dag had ik als bassist van The Gasoline Brothers staan zweten op het podium om daarna nog tot half 4 in een steeds onoverzichtelijker wordende toestand te zien hoe mede-Gasoline Brother Leon het ene na het andere consumptiemuntje achter mijn oor tevoorschijn toverde. Hij leek Fred Kaps wel.

Voor, tijdens en na het Fame-optreden werden we met de camera gevolgd werden door Toni Peroni van het nu al legendarische  programma “Lekker Belangrijk” op The Box. Ben benieuwd of het interviewtje met Jeroen vanuit het herentoilet de keuring doorkomt. Daarna moesten we aantreden in de Heeren van Aemstel  voor weer een akoestische set. Dat ging niet helemaal zonder horten en stoten want Hanz had de pech dat “iets aan zijn gitaar” (verder zijn we in de zoektocht naar het euvel niet gekomen) het niet deed. Vervolgens brak hij ook nog een snaar en dit, gecombineerd met een algeheel gevoel van lam- en brakheid maakte er een beetje een mat geheel van.

Nu goed, het goeie nieuws is dat we in Wilhelmina in Eindhoven en Clouso in Meppel twee zaaltjes hebben gevonden die het Paper Moon-keuringsmerk ruimschoots hebben verdiend. Geen schampere opmerkingen over Meppel, dames en heren: het muziekcafé waar we speelden was gevuld met een enthousiast en luisterend publiek, de sfeer was er zwaar OK en het bier smaakte goed. Erg fijn om te merken dat je ook in plekken waarvan je het bestaan alleen vermoedde een goed publiek hebt. Plus een geluidsman die na drie setjes en afsluiter The Lost Parade verzuchtte: “Nu zit ik drie weken met een papapa-syndroom opgezadeld”. De hillbilly-versie van “Someone Around” blijft het overigens goed doen getuige de catcalls en de yee-haws...

Al anderhalve week speel ik iedere keer stukken af van de Wilco DVD "I Am Trying to Break Your Heart"; het is een van de mooiste documentaires over popmuziek ooit gemaakt en vertelt het verhaal van de opnames van Yankee Hotel Foxtrot. Ik realiseer me dat Wilco-voorman Jeff Tweedy een van mijn helden is. Hij schrijft doorleefde en eerlijke liedjes met een gemak en nonchalance die haast suggereren alsof hij de nummers op het moment dat hij ze zingt verzint.

Zo, en nu een fijn bordje pap, want door de afgelopen week met de vele optredens ben ik er weer niet in geslaagd de hele Schijf van Vijf als leidraad van mijn bestaan te eerbiedigen.. Een Meppels tapbiertje maakt gelukkig veel goed.

Zo zo, acht reacties al!:

Pap?? Nu ik je pap-verhaal lees krijg ik pardoes zin in pap. Ga ik doen, op naar de supermarkt. Laat je nog wel weten hoe ‘t was.

Maar het was dus leuk in Meppel? Erg jammer dat ik er niet bij kon zijn.. Ook ik weet uit ervaring dat het bier daar goed smaakt.

Volgende keer weerrrr, 25 november phantasio amsterdan zag ik op de vlieger.

jcb.

Jacob - 21 November 2004 - 15:30

inderdaad een papapa-syndroom, maar nog niet veel tijd gehad om de cd te luisteren. Toch is het iedere keer snel doorkiezen naar the lost parade… Was een leuk optreden in Meppel.

Adriaan - 22 November 2004 - 12:39

Fred Kaps, jaaaaaaaaaahaaaahaaaa!

Leon - 24 November 2004 - 14:02

mmm, vanavond in phantasio was ‘t waarschijnlijk rustiger dan in fame, maar ik vond ‘t vreselijk leuk & jullie erg goed. luister nu naar de cd, en vind een onverwachte favoriet in ‘polaroid girl’. als je mijn verhaaltje ‘the picture paradox’ (http://www.xs4all.nl/~moniiq/picturepara..) leest snap je waarom. ook los daarvan mooie cd, veel succes en wie weet tot ziens!

moniiq - 26 November 2004 - 00:24

Ha Moniiq, wij vonden het ook erg leuk gisteren. En wat een leuk stukje over de polaroids, ik kan me daar zeer in vinden. En jammer dat we dat nummer net gisteren niet hebben gespeeld. Misschien een volgende keer!

hanz (link) - 26 November 2004 - 08:58

een volgende keer ga ik ‘t gewoon aanvragen natuurlijk. ter info: ‘kheb een kort stukje geschreven over jullie optreden op http://moniiq.web-log.nl

moniiq (link) - 29 November 2004 - 20:16

Amsterdammertje :: 30 november 16:41 ————————————————————————————————————————
Bah…. wat zijn de heren van papermoon klef met moniiq wiejjjjjjjjjj….... al moet ook heel eerlijkheidshalve wel toegeven dat je een leuk stukje hebt geschreven over hun optreden in phantasio…. het was daar idd errrruggggg… gezellie….Maareuhhhhhhh…... niet zo klef hoor heren begrepen???? ;)

Amsterdammertje - 30 November 2004 - 16:38

Dré (link) - 30 November 2004 - 18:02

[error: could not include templates/commentform.html. File does not exist]